Barcute din cartofi,umplute cu urda

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi noi
  • 400gr de urda
  • 200ml de lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
  • 2 legaturi de marar
  • o legatura cozi de usturoi
  • 150 ml de ulei
  • 400 gr samntana
  • sare,piper

Mod de preparare

Fierbi grisul cu laptele si dupa ce s-a ingrosat,il dai deoparte si-l lasi la racit.Il amesteci cu urda,mararul tocat,usturoiul tocat,ouale si un praf de sare pana se omogenizeaza.

Curatam cartofii,cu un cutit si cu o lingurita scobim cartofii dandu-le o forma de barcuta(ca sa va iasa bine ganditi-va la ..maree ...la plaja la soarele de pe plaja...la vacanta...daca santeti in vacanta la mare cu atat mai bine aveti inspiratia in fata ochilor).Prajim cartofii in ulei pana se rumenesc bine(pe ambele parti).

Umplem barcutele cu urda,peste care punem smantana si o dam la cuptor pana se gratineaza ca 15 20 minute.Se poate servi cu orice eu am servit-o cu cotlet de porc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise