Bautura acidulata hawaiana

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml suc de ananas, plus o cantitate suplimentara pentru decor
  • 10 g de zahar granulat
  • 6 cuburi de gheata
  • 300 ml limonada acidulata
  • un plic de 7 g de serbet rosu sau galben

Mod de preparare

1. Se toarna 2 linguri de suc de ananas intr-o farfurie si zaharul intr-o alta farfurie.

2. Se iau doua pahare inalte, se inmoaie marginile in sucul de ananas si apoi in zahar. Se dau la o parte si se lasa zaharul sa se intareasca timp de 5-10 minute.

3. Se toarna sucul de ananas si limonada intr-o carafa si se amesteca.

4. Se pun cate trei cuburi de gheata in fiecare pahar. Se toarna bautura peste gheata, avand grija ca lichidul sa nu atinga marginile paharului si sa dizolve ornamentul.

5. Se presara jumatate din serbet in fiecare pahar. Cantitatea de serbet se adauga treptat, putin cate putin, altfel bautura poate deborta.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise