Bavareza cu zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 4 pliculete gelatina
  • 250 ml frisca batuta
  • 1 kg zmeura
  • Un pachet piscoturi
  • O lamaie
  • O cana suc portocale

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa putin, amestecand continuu, in jur de 20 de minute. Aveti grija sa nu se imbranzeasca, trebuie luat de pe foc imediat ce vedeti ca lingura de lemn adera la compozitie.

Separat se dizolva gelatina in apa rece 10 minute apoi se incalzeste la microunde sau pe baie de aburi, atentie sa nu fiarba. Se adauga in amestecul de oua dupa ce s-a mai racit un pic.

Se lasa sa se raceasca crema de ou.

Se mixeaza 800 gr de zmeura si se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga frisca batuta in prealabil si se amesteca incet.

Se inmoaie piscoturile in zeama de lamaie si suc de portocale naturale, si se asaza in forma rotunda.

Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi, apoi se adauga restul de zmeura intregi.

Se pune restul de crema si se baga la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte, recomandat.

Se decoreaza cu capsuni sau cu ce doriti.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise