Bezele cu nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 albusuri
  • - 300 gr zahar
  • - 1 praf sare
  • -3 linguri faina
  • - 200gr nuca macinata + 100 gr nuca tocata cu cutitul

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga putin cate putin zahar, batandu-se in continuare., pana la terminarea zaharului.Apoi se adauga praful de sare , faina -tot cate putin , si se amesteca incet prin invaluire.La final se adauga nuca macinata.

Intr-o tava acoperita cu hartie de copt se adauga cu lingura din compozitia preparata , nu inainte de a fi tavalita prin nuca tocata.

Se coc cam 20-25 min, in cuptorul incalzit in prealabil la 150 grade.

Cine doreste le poate garnisi cu ciocolata topita si/sau le poate uni 2 cate 2 cu crema( ganache-de exemplu)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise