Bezele cu zmeura si alune de padure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blaturile de bezea
  • 4 albusuri
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 225 gr zahar cu granulatie fina
  • 75 gr alune de padure, macinate fin
  • Pentru crema
  • 300 ml frisca
  • o lingura zahar cu granulatie fina
  • 1-2 linguri lichior cu aroma de zmeura
  • (optional) 350 gr zmeura
  • proaspata

Mod de preparare

Se porneste cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Se pregateste tava in care veti coace blaturile; tapetati-o cu hârtie. Se bat albusurile cu praful de copt pâna se intaresc, apoi se adauga treptat zaharul, câte doua linguri deodata, batând din nou albusurile de fiecare data, pâna se intaresc.

Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza alunele macinate.

Din aceasta compozitie se coc doua blaturi de bezea;

cu ajutorul unei furculite se deseneaza un model pe unul dintre ele, inainte de a se coace, pentru a obtine un efect decorativ. Când sunt coapte, se lasa blaturile sa se raceasca in cuptor circa o ora, apoi transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet, indepartati hârtia pe care le-ati copt.

Pentru a prepara crema, bateti frisca impreuna cu zaharul pudra si cu lichiorul (daca folositi). Asezati blatul simplu pe un platou si intindeti pe el aproape toata crema, pastrând putina pentru ornat. Aranjati zmeura in cercuri concentrice peste stratul de crema.

Puneti cu grija al doilea blat (cel cu model) deasupra, presând usor. Decorati cu restul de crema si câteva boabe de zmeura si serviti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise