Biluțe festive

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 gr nuci, 50 gr.alune, 50 gr.fistic, 50 gr.migdale, 200 gr.mix fructe uscate (stafide,caise uscate,cirese uscate...orice), 30 gr.zahăr pudră, 1 linguriță sirop de arțar ori miere albine, 3 linguri rom ori coniac
  • Pentru decor: 3 linguri zahar pudră, 3 șinguri cacao și 50 gr ciocolata topită

Mod de preparare

Oooo festive e puțin spus pentru aceste minunate biluțe care aș putea să spun că sunt o alternativă la tortul festiv tradițional de Craciun din fructe uscate, in special pentru că nu necesită coacere și durează foarte puțin timp să le faci...dar să trecem la treabă aș zice..:)

Așadar, punem toate fructele uscate si alunele, nucile, migadale, fistic ...in robotul de bucătărie și mixăm pină se omogenizează. Mie imi plac să nu fie foarte fine, să se simtă incă alunele..migdalele. Apoi punem compoziția intr-un bol, adăugam siropul de arțar (mie imi place foarte mult, are o alta aromă, insă puteți folosi foarte bine miere de albine), zaharul și romul ori coniac. Dacă nu sunteți adepții alcoolului puteți folosi suc de portocale ori mere, insă alcoolul le dă o aromă fantastică și ajută acest desert să fie excelent citeva săptămini bune. amestecăm totul pină la incorporare si compoziția obținută o dăm la frigider cel putin 12 ore pentru odihnă, eu las peste noapte. A doua zi, faceți biluțele cu ajutorul unei lingurițe și le treceți fie prin zahar pudră, fie cacao ori ciocolata topită ca in imagine. Cele trecute prin ciocolata se lasă la racit și apoi le puteti decora cu ciocolata albă ori orice altceva vă face plăcere.

Va garantez că sunt absolut senzatie și merg perfect oferite ca și un mic cadou acum de craciun...:)

Ginduri bune și spor la prăjiturit :*

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise