Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 g faina,50 g amidon alimentar,200 g margarina,100 g zahar pudra,2 galbenusuri,1/2 lingurita de anason pulbere
  • bezea;
  • 2 albusuri,un praf de sare,5 linguri de zahar ,sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

1.Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar iar in mijlocul ei se face o adancitura in care punem untul topit si racit,galbenusurile,zaharul pudra si praful de anason apoi framantam un aluat pe care il dam la frigider cca 30 min.Se scoate si se intande o foaie de cca.0,5 cm din care decupamcu forma sau cu gura unui pahar,discuri sau diferite forme care se aseaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.

2.Pentru bezea se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intareste si la urma incorporam si sucul de lamaie.Se pune pe fiecare biscuit un strat subtire de bezea apoi se da la copt cca,20 minute,in cuptorul incins,la foc potrivit pana se rumenesc usor biscuitii si bezeaua.Se mai lasa cca 5 minute dupa cele 20,cu usa cuptorului intredeschisa apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise