Biscuiti cu bezea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat: 1 pachet de unt;8 linguri de zahar;6 galbenusuri;200 gr. biscuiti macinati si 160 gr. nuca macinata
  • pentru bezea:6 albusuri si 20 de linguri de zahar;ciocolata rasa

Mod de preparare

blatul :Sr freaca untul cu 8 linguri de zahar,se incorporeaza galbenusurile unul cate unul si biscuitii cu nuca macinata.Cu o lingura inmuiata in apa se intinde blatul in tava(lingura trebuie inmuiata des pentru a nu se lipi aluatul de ea),tava trebuie sa fie mai mare cca.29 pe 30 de cm.Se coace la foc moale 20 de minute.

bezeaua: se bat spuma 6 albusuri cu 10 linguri de zahar,intr-o cratita se ard 10 linguri de zahar,cand zaharul s-a caramelizat se toarna asa fierbinte peste bezea amestecand cu mixerul in continuare.Aceasta bezea se intinde peste blatul scos din cuptor si pentru un aspect placut se rade ciocolata sau se presara cacao cu o sita sau strecuratoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise