Biscuiti cu gropite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 20 de bucati:
  • 150 gr faina
  • 40 gr amidon
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • Pentru decor:
  • 150 gr ciocolata (eu am folosit ciocolata alba)
  • 4-5 linguri de zahar

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta bine , pana se obtine un aluat omogen , care se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min.

Se scoate aluatul si se imparte in bilute mici .Fiecare biluta se tavaleste pe jumatate in zahar ,iar apoi cu ajutorul unui deget se apasa si se formeaza cate o gropita in mijloc.

Se aseaza biscuitii pe o tava acoperita cu hartie de copt si se pun la cuptor 15 minute la 180 grade.

Intre timp se topeste ciocolata cu o lingura de frisca lichida.

Dupa ce s-au copt biscuitii se lasa sa se raceasca, iar apoi fiecare gropita se umple cu ciocolata calduta.

Dupa o reteta a lui dulce_moni.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise