Biscuiţi cu merişoare şi alune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (aprox 15 buc)
  • 175g de unt moale
  • 85g de zahăr
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 225g de făină
  • 75g de alune nesărate şi prăjite
  • 75g de merişoare uscate

Mod de preparare

1. Se amestecă untul, zahărul şi extractul de vanilie cu o lingură de lemn.

2. Se adaugă făina, apoi alunele şi merişoarele. Amestecăm cu lingura la început după care frământăm cu mâna până se obţine un aluat.La inceput va fi sfăramicios şi iţi dă impresia că nu se va lega/strange dar la final va fi cum trebuie…deci nu intraţi în panică:D.

3. Aluatul se modelează ca un cilindru cu diametrul cam de 5cm.

4. Se înfăşoară în folie alimentară, apoi se dă la rece 1 oră.Bine înfăşurat,aluatul va ţine foarte bine la congelator până la 3 luni.

5. Dăm drumul la cuptor. Scoatem aluatul şi tăiem felii groase de 1 cm.

6. Se pun biscuiţii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 12-15 minute la foc potrivit. Se răcesc complet pe tavă.

Luăm un pahar cu lapte sau ceai şi ne aşezăm cât mai confortabil ..cu grijă pentru că dispar repede:)).

Se păstrează foarte bine într-un borcan sau într-o cutie metalică…..sunt aşa de buni! Îi puteţi lua la muncă,la şcoală sau pur şi simplu când mergeţi la plimbare:).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise