Biscuiţi de Crăciun

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat 1-tradiţional:
  • 3 ouă întregi
  • 400-500 g de zahăr
  • coaja de la o portocală
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 3-4 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 250 g de margarină/unt
  • 1 kg de făină
  • Aluat 2-modern:
  • • 200 g de făină
  • • 1 vârf de cuţit de sare fină
  • • 125 g de unt moale
  • • 50 g de migdale pudră
  • • 100 g de zahăr brun
  • • 1 ou
  • • 1 linguriţă de mirodenii(scorţişoară, ghimbir, cuişoare)
  • • puţin bicarbonat de sodiu(cam o jumătate de linguriţă) sau praf de copt
  • Glazură regală:
  • câteva picături de suc de lămâie
  • 1 albuş
  • 200 g de zahăr pudră
  • Glazură 2:
  • • 150 g de ahăr pudră
  • • câteva picături de suc de lămâie
  • • 1 vârf de cuţit de scorţişoară

Mod de preparare

Se freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Se adaugă smântâna, margarina moale/unt şi se omogenizează bine. Se încorporează şi făina şi se frământă doar atât cât să devină un aluat omogen.

Se lasă la rece 1-2 ore.

Se iau bucăţi din aluat, se întind şi se taie formele dorite.

Se coc în tavă neunsă, pe care se pune hârtie de copt. Hârtia se poate utiliza la toate tăvile fără să se schimbe.Se coc la foc mediu cât să se coloreze uşor.

Se pot unge după ce se răcesc cu glazură.

Glazura se prepară astfel: Se pune zahărul într-un castronel şi se adaugă albuşul. Se amestecă cu o spatulă încet să nu se încorporeze aer. Se picură treptat suc de lămâie până are consistenţa dorită. Se dau biscuiţii cu glazură şi se aşază unul lângă altul până se usucă.

Se pot unge şi cu glazură de ciocolată.

Glazura regală se poate colora şi se pot face brăduţi verzi etc.

Glazura se foloseşte imediat, nu se conservă.

Se procedează la fel pentru glazura 2, doar că fără albuş.

Există în Real forma pe care o vedeţi în fotografie cu care tăiaţi rapid mai mulţi biscuiţi.

Coaceţi în cuptor preîncălzit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise