Biscuiţi şpriţaţi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 300g de zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu/praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • coajă de lămâie sau vanilie
  • cacao(opţional(
  • 1 kg de făină
  • 300 g de margarină/280 g de unsoare
  • ulei de uns tava

Mod de preparare

Se amestecă toate şi apoi se dau prin maşina de tocat la care se ataşează forma specială de biscuiţi. Maşinile de tocat electrice au şi ele forme de biscuiţi şpriţaţi, eu cu aceasta i-am făcut de data asta. Se găsesc în magazine forme şi pentru maşinile de tocat manuale, doar să ştiţi numărul maşinii.

Se preîncălzeşte cuptorul.

Se ung tăvile cu foarte puţin ulei şi se coc la foc potrivit până se rumenesc uşor. Se poate amesteca în jumătate din compoziţie cacao, dacă doriţi.

Când se scot, se foloseşte un cuţit cu care se desprind usor de pe tavă.

Sunt foarte spornici, ies mai multe tăvi şi se pot pastra mai mult timp.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise