Biscuiti supraetajati

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 40 de bucati): Pentru aluat - 250 g faina,
  • 70 g zahar,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 2 galbenusuri,
  • 150 g unt moale.
  • In plus: 300 g gem de zmeura,
  • circa 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus, se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider.

Se ia cate o bucata de aluat, se intinde cu vergeaua (grosimea: 4 mm) si se decupeaza - cu forme speciale pentru biscuiti - cate 40 de romburi, patrate ori triunghiuri, de 3 dimensiuni: 40 mici, 40 mijlocii, 40 mari. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie, se coc pe rand, 6-9 minute, in cuptorul incins la 190gr. si se lasa sa se raceasca.

Se incalzeste gemul de zmeura pana ce da in clocot (1-2 minute) si se pune cate putin - cu o lingurita - pe mijlocul biscuitilor mari si mijlocii. Se lipesc, cate 3, unul peste altul, in forma de terase, se pudreaza cu zahar si se orneaza cu un strop de gem.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise