Biscuiti ursulet

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Margarina 180g
  • la temperatura camerei
  • 200 g faina alba
  • 2 oua
  • 80 g unt topit
  • 25 g faina de porumb
  • 15 g lapte praf
  • 20 g zahar pudra
  • 1 picatura de extract de vanilie
  • fulgi de ciocolata
  • ciocolata pentru decor
  • putina cacao pulbere

Mod de preparare

Margarina topita se amesteca cu extractul de vanilie, se toarna in ploaie faina alba si faina de porumb,amestecand continu, se adauga ouale batute spuma (amestecate galbenus cu albus), se adauga laptele praf (preparat) si caldut, se adauga untul topit, zaharul si cacaoa.

Se amestecă bine la mixer până când s-a format un aluat neted , dar ferm. Se aduga fulgii de ciocolata (fiecare dupa preferinte sau bomboane colorate gen skittles), se amesteca cu aluatul.

Se ia o tava captusita cu hartie pentru copt, se iau bilute din aluat care se modeleaza sub forma de minge si se transforma dupa imaginatie fiecaruia in ursuleti si de decoreaza cu ciocolata.Se pun la copt circa 25-30 de minute pana capata o forma aurie. Biscuitii ursulet sunt usor de preparat si deliciosi pentru copii de toate varstele. Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise