Biscuiti ursulet

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Margarina 180g
  • la temperatura camerei
  • 200 g faina alba
  • 2 oua
  • 80 g unt topit
  • 25 g faina de porumb
  • 15 g lapte praf
  • 20 g zahar pudra
  • 1 picatura de extract de vanilie
  • fulgi de ciocolata
  • ciocolata pentru decor
  • putina cacao pulbere

Mod de preparare

Margarina topita se amesteca cu extractul de vanilie, se toarna in ploaie faina alba si faina de porumb,amestecand continu, se adauga ouale batute spuma (amestecate galbenus cu albus), se adauga laptele praf (preparat) si caldut, se adauga untul topit, zaharul si cacaoa.

Se amestecă bine la mixer până când s-a format un aluat neted , dar ferm. Se aduga fulgii de ciocolata (fiecare dupa preferinte sau bomboane colorate gen skittles), se amesteca cu aluatul.

Se ia o tava captusita cu hartie pentru copt, se iau bilute din aluat care se modeleaza sub forma de minge si se transforma dupa imaginatie fiecaruia in ursuleti si de decoreaza cu ciocolata.Se pun la copt circa 25-30 de minute pana capata o forma aurie. Biscuitii ursulet sunt usor de preparat si deliciosi pentru copii de toate varstele. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise