Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 42 gr. unt topit cald,6o gr. de faina de patiserie,30 gr. cacao,4 oua mari,135 gr. de zahar,1/4 lingurita de sare fina si o lingurita de extract de vanilie
  • Umplutura de visine: un borcan de 7oo ml cu visine in sirop asa era in reteta dar eu am folosit 5oo gr.visine congelate si 200 ml de suc din compot de visine,4 linguri de kirsch sau visinata eu am folosit visinata si 100 gr.de zahar
  • Crema si glazura:6oo ml smantana de frisca cu 35% grasime,o lingurita extract de vanilie si 35 gr. de zahar pudra

Mod de preparare

Dupa multe cautari si plimbari pe cararile internetului,am gasit in sfarsit o reteta pe placul meu. Am gasit-o pe un site strain. Sincera sa fiu asta cred ca este aproape de realitate. Dar sa trecem la treaba ca nu avem timp de pierdut.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Luam o forma de tort cu diametrul de 23 cm o ungem usor cu unt si o tapetam pe fund cu hartie de copt. Visinele le-am pus intr-o strecuratoare sa se dezghete putin,am pus 2 linguri de visinata peste ele, le-am acoperit si am dat deoparte. Sucul din compot l-am pus intr-o craticioara cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul am pus 2 linguri de visinata am lasat deoparte la racit.

Pentru blat am procedat astfel:Intr-un castron cernem faina cu cacao si sare.Intr-un vas termorezistent batem putin ouale cu zaharul cat sa se amestece impreuna,si se pun pe o oala fierbine pe aragaz. Amestecam constant cam 5 minute pana cand compozitia este calda,apoi o batem cu mixerul la viteza mare tot 5 minute. Cernem deasupra 1/3 din amestecul de faina incorporam usor cu o spatula sau cu o lingura de metal,punem inca 1/3 amestecam usor,si restul. Din aceasta compozitie luam 3 linguri si le punem peste untul cald amestecam, apoi punem peste restul compozitiei omogenizam usor si turnam in tava deja pregatita. Dam la cuptor 20-25 minute pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem din cuptor lasam la racit.

Pregatim si frisca .O punem in vasul in care o vom bate impreuna cu zaharul pudra si vanilia,amestecam usor sa le combinam si punem la frigider aprox.30 minute Scoatem si o batem pana face moturi ferme.

Taiem blatul in doua, partea de jos va fi cea de sus ca este mai dreapta Opunem pe platou si insiropam blatul cu jumatate din sirop deasupra punem cam o cana de frisca o nivelam peste frisca punem toate visinele.Punem al doilea blat insiropat,apasam usor sa intre visinile bine in frisca.Din frisca ramasa oprim pentru ornat ,si cu restul imbracam tortul.Eu l-am lasat asa pana a doua zi,si apoi l-am ornat cu rozete din frisca si cu aschii de ciocolata

Sper sa-l faceti si voi ca este usor de facut si este nespus de gustos,dulce acrisor o nebunie....!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise