Boccelute cu carne tocata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250g pulpa de porc tocata
  • -2 catei de usturoi
  • -un ou
  • -o lingurita cimbru macinat
  • -citeva fire de patrunjel tocat marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Intr-un bol punem carnea tocata si ingredientele (usturoiul sa fie pisat).Amestecam bine si lasam la o parte.

Facem o coca de taietei, din ou si faina.

Sucim o foaie subtire pe care o taiem in patrate, pe fiecare patratel punem cate o lingurita de pasta pe care am facut-o din carne tocata.

Ungem marginele patratelor cu o pensula inmuiata in apa, apoi adunam colturile si facem o bocceluta.

Le presam intre degete sa se lipeasca si le punem sa fiarba la abur cam 20 de min.Cat asteptam sa fiarba, vom pregati un sos din:

-o lingura de pasta de tomate

-o jumatate de lingura de faina alba

-o lingurita de zahar

-o lingurita de delikat

-sare (daca mai trebuie)

-piper macinat

-o frunza de dafin

-175 ml.apa

punem toate ingredientele intr-o craticioara,le amestecam si le desfacem cu apa.Punem craticioara pe foc si lasam sa fiarba, pana ce sosul capata consistenta.

Cand totul este gata, pregatim o farfurie, punem sos si peste boccelutele cu carne.

Decoram cu patrunjel tocat marunt si servim cat sunt fierbinti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise