Borş de perişoare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * 300 g carne de vită,
  • * oase pentru zeamă,
  • * 2 cepe,
  • * 300 g zarzavat de supă,
  • * 2 ouă,
  • * 100 g smântână,
  • * 60 g orez,
  • * câteva roşii,
  • * 1 lingură bulion,
  • * 1 l borş,
  • * sare,
  • * piper,
  • * verdeaţă.

Mod de preparare

Se spală oasele, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină apă şi sare cât trebuie. După ce au dat în fiert, se micşorează focul, se curăţă spuma, se şterge marginea interioară a oalei şi se lasă să fiarbă încet. După ce au fiert o oră, se adaugă zarzavatul tăiat cuburi mici sau dat prin răzătoare şi se lasă să fiarbă împreună 30-40 minute. Apoi se scot oasele şi se adaugă borşul fiert separat şi strecurat sau zeamă de varză (fiartă separat şi strecurată de spumă). Între timp, carnea se trece de două ori prin maşina de tocat carne ( a doua oară se trece împreună cu o ceapă tăiată felii şi uşor călită în puţin ulei.) În carnea tocată se adaugă, după gust, sare, piper, verdeaţă tăiată foarte mărunt, 1-2 albuşuri de ou, orezul ales, spălat bine şi opărit (lăsat 2-3 minute în apă clocotită şi apoi scurs din nou, clătit cu apă rece şi iar bine scurs). Se amestecă bine, apoi, cu mâna înmuiată în apă rece sau în ulei, se fac perişoare rotunde care, atunci când sunt gata toate, se introduc în borşul fierbinte şi se lasă să fiarbă la foc domol până vor fi bine fierte. Se ia apoi oala de pe foc, se lasă 10-15 minute, şi se adaugă leuşteanul, mărarul şi frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. Borşul de poate drege cu smântână şi cu gălbenuşurile rămase de la perişoare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise