Bors belorus

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - oase de porc - 100gr
  • - piept de vita- 80gr
  • - crenvuste - 20gr
  • - sfecla rosie - 80gr
  • - cartofi - 1-2 buc.
  • - morcovi - 1/3 buc.
  • - patrungel - radacina - 10gr
  • - ceapa- 1/3 buc.
  • - pasta de tomate- 1 ling
  • - grasime de pork (topita) - 10gr
  • - faina - 1/2 lingurite
  • - zahar - 1 lingurite
  • - otet 3%- 1/2 lingurite
  • - smintina - 1/5 lingurite
  • - foi de dafin, piper negru macinat, sare si verdeata dupa gust

Mod de preparare

Oasele de porc se fierb impreuna cu carenea de vita. Morcovul, patrungelul si ceapa se taie ca fideaua si se prajesc in grasimea de porc 10 min, apoi se adauga pasta de tomate si se mai lasa inca 10 min. Sfecla rosie se fierbe intreaga, se curata apoi se da prin razatoare. se scot oasele si carnea si in bulionul ramas se pun bucatelele de cartofi iar cind incep a fierbe se adauga sfecla, faina, ceapa, condimentele (foi de dafin, sare , piper etc.)si se mai fierb inca 10-15 min. La sfirsit adaugam zaharul si otetul. Cind servim , punem in farfurie carnea, crenvustele, smintina si verdeata.
Pofta mare !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise