Bors cu carne de vita si tarhon

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. piept de vita
  • 2 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. telina
  • 1 buc. ceapa alba
  • 2 linguri de orez
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau iaurt
  • putin ulei
  • 1 litru de bors
  • tarhon si ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2 ½-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si zarzavaturile bine spalate si tocate marunt. Zarzavaturile pot fi date prin razatoarea mare, calite in ulei 2 minute, apoi puse in vasul cu carne. Se lasa ciorba sa fiarba incet, in vas acoperit. Cind carnea este aproape gata, se pune orezul spalat, se amesteca repede sa nu se lipeasca de fundul vasului. Se acreste ciorba cu borsul fiert separat, se lasa sa clocoteasca impreuna citeva minute. Se pune tarhonul tocat fin si se acoperia vasul, luindu-l de pe flacara. Se drege ciorba cu galbenus de ou si iaurt sau smintina proaspata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise