Bors cu fasole rosie

Se pune fasolea curatata, spalata, intr-un vas cu apa.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana cu fasole rosie
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 500 g rosii bine coapte
  • 500 ml bors
  • 1 morcov
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune fasolea curatata, spalata, intr-un vas cu apa, de seara pana dimineata, sa se umfle; a doua zi, se scurge si se pune intr-un vas pe foc cu apa; dupa 20 min, se scurge apa, se clateste fasolea, apoi se pune din nou pe foc, cu apa fierbinte si 1/2 lingurita sare.

Cand incepe sa clocoteasca, se adauga legumele, mai putin rosiile, curatate, spalate si taiate cubulete mici.

Cand fasolea incepe sa se crape, se adauga rosiile spalate, taiate si pasate cu blenderul, apoi se mai lasa la fiert 10-15 min.

Se adauga borsul fiert separat, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul spalat si taiat marunt si uleiul.

Dupa cateva clocote, se opreste focul.

Se spune ca cel mai bun bors de fasole, este cel pregatit cu fasole rosie, aceasta avand mai multe proprietati pentru organism decat fasolea alba.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise