Bors de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o oala de 4 l:
  • - 2 cepe potrivite
  • - 5-6 cartofi (depinde cat de mari sunt)
  • - 1 morcov
  • - telina, albitura
  • - 2 ardei grasi
  • - 2 rosii
  • - 1/2 leg patrunjel,
  • - leustean 1 leg.
  • - 1 ou
  • - 1 l bors
  • - taitei de casa
  • - sare dupa gust

Mod de preparare

Pun la fiert in aceasta ordine: ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoarea mare, albitura si telina tocate marunt, dupa ce au dat intr-un clocot acestea adaug cartofii taiati taraneste, ardeiul gras tocat marunt, rosiile decojite si tocate marunt

Cand aproape au fiert cartofii adaug patrunjelul tocat fin. La final se adauga borsul (il gusti sa vezi cat de acru este! - daca este f. acru pui mai putin in functie de gustul tau! )

Lasi sa dea intr-un clocot, bati oul cu putina apa si dregi ciorba!

Dupa ce stingi focul adaugi taiteii de casa si leusteanul tocat fin! Pui capacul si lasi sa se odihneasca o jumatate de ora!

POFTA BUNA!

Tipp: rosiile pentru a fi decojite mai usor se pun pe rand in polonic si se scufund in supa fierbinte timp de 30 de sec

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise