Bors de cocos

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cocos de tara
  • 1 ceapa
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 linguri zarzavat
  • 3 linguri pasta de rosii de casa cu telina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • bors pentru acrit
  • 1 mana fidea

Mod de preparare

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat.

Il spalam bine apoi il transam.

Intr-o oala punem ceva mai multa apa, carnea si cand clocoteste adunam spuma ce o formeaza deasupra.

Spumam de mai multe ori, eu am indepartat si putin din grasime.

Curatam ceapa, o tocam , morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ardeiul rosu si cel galben il curatam de seminte si il facem cuburi.

Radacina de patrunjel o curatam apoi o taiem bucatele mici.

Dupa ce carnea este fiarta mai bine de jumatate adaugam legumele pregatite mai sus si zarzavatul pe care il trecem pe sub un jet de apa sa il mai desaram.

Dam gust cu sare si piper.

Cand sunt patrunse bine atat legumele dar si carnea, punem pasta de rosii, borsul, pe care il fierbem mai intai intr-un ibric.

Dupa ce mai da 2-3 clocote ciorba, presaram bucati de fidea si mai lasam 5 minute pe foc.

Tragem oala cand este gata, presaram patrunjel verde deasupra, amestecam putin si acoperim oala pentru 5 minute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise