Borș de crap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 crap de 1.5 kg
  • 1 ceapă
  • 1 ţelina mică
  • 1 ardei gras
  • 1 frunza de dafin
  • 2-3 linguri de oţet
  • 1 legătură de pătrunjel, 1 lingură de leuştean tocat
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Crapul se curată de solzi și de măruntaie, apoi se scot şi branhiile. Se spală bine. Se despică şi se obţin 2 fileuri mari, pe care le veţi tăia în cuburi.

2. Şira spinării, împreună cu coada şi capul se pun la fiert cu o lingură de sare şi 3 litri de apă. Se pun acum și frunza de dafin şi cozile de pătrunjel, legate bine cu aţă (frunzele se pun la sfârşit).

3. După ce începe să fiarbă, nu va dura mai mult de 10-15 minute până toată carnea de pe oase şi din căpățână să înceapă să se desprindă. Strecuraţi zeamă, scoateţi carnea de pe oase şi puneţi din nou la fiert. Adăugaţi ardeiul, ceapa şi ţelina tocate mărunt.

4. După 20-25 minute, când legumele au fiert, adăugaţi cuburile obţinute din fileurile de peşte. Potriviţi de sare şi piper, apoi adăugaţi oțetul (nu trebuie să acriţi zeama prea mult, doar cât să aibă puţină aciditate).

5. Lăsaţi să dea în clocot, presăraţi leuşteanul şi pătrunjelul tocat, apoi opriţi focul şi lăsaţi zeama să se odihnească. Atenţie, peştele fierbe foarte repede.

Daţi la masă cu mămăligă (rece) sau pâine de ţară, alături de ardei iute. Pentru că am strecurat zeama şi am scos carnea de pe oase, borşul nostru e uşor, limpede şi parfumat atât cât trebuie.

Poftă bună!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise