Bors de legume

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 cartofi mari
  • -2 morcovi mari
  • -3 dovlecei mici zuchinni
  • -2 rosii mari
  • -1 ceapa rosie
  • -ulei de masline
  • -bors Deli’kat de legume
  • -1 cutie de smantana Nestle ( 170grame)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -2 linguri de frunza de patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi.

Devleceii si morcovii se curata de coaja; jumatate din dovlecei se taie cubulete si jumatate se rad pe razatoarea mare; jumatate din morcovi se taie rondele si restul se rad pe razatoarea mare.

Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie cubulete.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge ulei de masline si se adauga ceapa si se lasa la calit cca 3-4 minute, apoi se adauga cartofii, morcovul si dovlecelul ras; se lasa la calit pana cartofii iau o culoare aurie si uleiul ia culoarea morcovului; astfel ciorba va avea o culoare mai apetisanta.

Se adauga apa fierbinte si restul de legume si se potriveste de sare si piper.

Se fierbe ciorbita cca 25 de minute si la ultimele clocote se adauga borsul de legume si frunza de patrunjel.

Se drege cu smantana amestecata cu 2 lingurite de faina.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise