Bors de loboda cu ceapa verde si orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 legaturi de loboda
  • 2-3 legaturi de ceapa verde
  • ½ l bors
  • patrunjel
  • leustean
  • 1 cescuta cu orez
  • sare

Mod de preparare

Se curata frunzele de loboda si ceapa si se spala bine. Ceapa se taie marunt, iar loboda se lasa frunzulite. Se pune sa fiarba cu 1 litru de apa cu sare, se adauga orezul si se fierbe mai departe. Se toarna borsul clocotit separat si se lasa sa mai fiarba. Se adauga patrunjel si leustean verde taiat, se acopera si se da oala deoparte. Se poate adauga smintina si galbenus de ou in castron, peste care se toarna borsul sau, dupa gust, in oala in care fierbe loboda se adauga si 1-2 linguri de ulei. La fel se prepara borsul de macris, spanac si de urzici.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise