Bors de peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei
  • o ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • o telina (optional)
  • 4 rosii decojite si tocate
  • bors
  • leustean
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare si piper
  • 250 de grame de peste

Mod de preparare

Reteta pentru 6 portii.

Se toaca ceapa marunt, la fel ardeii si morcovii. Cartofii si (eventual) telina se taie cubulete.

Se caleste ceapa in ulei, apoi se adauga morcovii, ardeii si telina.

Cartofii se fierb separat impreuna cu sare in 1,5 litri de apa. Se adauga legumele calite anterior si pestele.

Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga pestele.

Cand cartofii sunt fierti se adauga rosiile si se lasa cateva minute sa clocoteasca. Se adauga borsul dupa gust (pentru cei care nu au la dispozitie bors, pot adauga sucul de la castravetii cornichon murati - dau un gust aparte sau lamaie).

La final se adauga leustean, busuioc, patrunjel si se pipereaza dupa gust.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise