Bors de peste

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • morcov
  • patrunjel
  • telina
  • o ceapa mare
  • 1-2 ardei grasi
  • 2 rosii
  • bors de putina
  • leustean
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Pestele se taie in bucati potrivit de mari. Zarzavatul (morcovul,telina) se da prin razatoare si impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de ulei 2 minute, apoi se stinge cu 1/2 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine. Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate cubulete. Ciorba se acreste imediat cu bors proaspat de putina si se sareaza, completand lichidul cu apa, ca ciorba sa nu fie prea deasa.

Cand clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb circa 20-30 minute, pana cand se moaie.

Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise