Bors de peste manastiresc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 capuri de peste
  • 1 conserva de peste in sos tomat
  • jumatate ardei rosu
  • jumatate ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • 100 gr orez
  • o mana masline
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

Mai intai pregatim legumele: ardeiul rosu si galben il spalam si il taiem cubulete.

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam.

Morcovul il radem, il spalam si il taiem feliute subtiri.

Pastarnacul il curatam, il spalam si il taiem patratele mici.

Spalam capurile de peste foarte bine.

Intr-o oala punem apa pe 3 sferturi, punem capurile de peste si dam drumul la aragaz.

Dupa ce a dat 3-4 clocote adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Orezul il spalam in mai multe ape.

Dupa ce legumele au fiert mai bine de jumatate adaugam orezul.

Cand orezul este aproape fiert punem conserva.

Condimentam cu sare si piper, apoi punem maslinele si bors dupa gust.

Mai lasam sa dea cateva clocote ciorba, presaram patrunjel verde deasupra si servim.

La urma scoatem capurile de peste si le aruncam.

Pofta buna!!!.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise