Bors de pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 piept de pui;
  • - 1 lingurita de sare;
  • - 1 l de apa;
  • - 1 morcov;
  • - 1 pastarnac;
  • - 1 ceapa;
  • - 1 bucata de telina;
  • - o mana de fidea;
  • - 500 ml bors;
  • - 1 lingura pasta de rosii;
  • - piper;
  • - cimbrisor salbatic;
  • - leustean verde.

Mod de preparare

1. Se spala pieptul de pui si se pune la fiert intr-un litru de apa cu o lingurita de sare. Se ia spuma bine si se mai lasa sa fiarba 20 minute.

2. Dupa 20 minute, se scoate pieptul si se adauga legumele intregi: ceapa, morcovul, pastarnacul, telina. Se lasa si legumele sa fiarba timp de 20-30 minute, iar apoi se scot.

3. Se adauga o mana de fidea, piper si cateva fire de cimbrisor salbatic.

4. Borsul se fierbe separat si se adauga in mancare. Eu fac de obicei mancarea mai acra, asa ca pun intotdeauna mai mult.

5. Pieptul de pui il taiem cubulete si il adaugam in bors.

6. Se presara cu leustean verde dupa ce oprim focul.

7. Se serveste cu paine prajita si cu putina smantana.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise