Bors de sfecla cu carne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 11/2 kg sfecla rosie curatata
  • 2morcovi
  • 2 cepi
  • 2-3 cartofi
  • 1patrunjel
  • 1radacina telina
  • 1-2 pahare bors acru sau 1 lamaie
  • leustean proaspat si frunze de patrunjel
  • 1kg de carne ptr gatit cu os.

Mod de preparare

Intr-o oala se pune carnea taiata bucati potrivite si osul si se adauga apa cit sa o acopere si se lasa pe foc pina fierbe se curata spuma si se lasa pe foc mic inca 30 de minute.

In alta oala destul de adinca se pune sfecla taiata felioare subtiri cui place poate da pe razatoare o parte din sfecla,morcovii deasemeni ori rasii sau taiati in bucatele mici si celelalte legume deasemeni.Se adauga apa sa acopere complect legumele si lasam sa dea in clocot si facem focul mic.Lasam sa fiarba 30 de minute.Dupa 30 de minute adaugam la bors carnea cu zeama iei si mai lasam sa fiarba inca o ora pe foc mic.Cind carnea este moale adaugam borsul sau lamaia si celelalte condimente ca sare, piper si putin zahar.Mai lasam citeva minute adaugam leustean taiat marunt si patrunjel.Cui ii place ia un ou si drege cu putin bors si mai lasa putin pe foc.Se pune in fiecare

farfurie bors cu legume si o bucata de carne. Este foarte gustos si bun pentru o zi rece.Se poate pregati o mamaliguta de mincat cu bors.Cui ii place poate adauga putin mujdei de usturoi in farfuria cu bors.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise