Bors de sfecla rosie preparat la rece

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sfecla rosie - 1 kg
  • usturoi - o capatana
  • drojdie proaspata de bere - cat o nuca
  • patrunjel verde - o legatura
  • marar - o legatura
  • apa de izvor ( cca 2 , 5 l )
  • sare se adauga doar daca nu se doreste un efect curativ

Mod de preparare

Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se faramiteaza intre degete, mararul si patrunjelul se toaca marunt .

Intr-un borcan de sticla ( 3 l ) se pun ingredientele enumerate mai sus, adaugand apoi apa si amestecand bine cu o lingura de lemn. Borcanul se acopera cu un capac sau o farfurioara si se va tine langa o sursa de caldura.

Se va agita zilnic iar dupa 3 -4 zile se gusta si daca este destul de fermentat pentru gustul dvs. , se strecoara si se pune in sticle, tinandu-se la rece . In cazul in care doriti sa fie mai fermentat, se mai lasa cateva zile, agitandu-se zilnic.

Pentru un efect curativ se consuma de 3 de ori pe zi , cate o cana inaintea meselor principale.

Se poate adauga si in diferite ciorbe pentru a le da o aroma deosebita.

Acest ''bors'' este indicat in curatirea si fortificarea organelor interne dar si in bolile de ficat si fiere .

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise