Bors pescaresc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame crap sau salau
  • 800 grame de obleti sau ghiborti
  • zarzavat
  • condimente
  • sare
  • bors
  • leustean
  • patrunjel
  • un ou
  • un mar

Mod de preparare

Se aleg cele mai aratoase bucati de peste mare, crap sau salau.Pe langa acestea sunt musai si cele 800 grame de peste mic. Pestele se curata si se spala,iar cel mare se taie in bucati si se aseaza pe o farfurie.Pestele mai mic se pune la fiert impreuna cu condimentele.Cand este foarte bine fiert se trece prin sita,iar zeama ramasa se pune la fiert cu zarzavatul.Iarasi se strecoara si se pun in continuare la fiert bucatile de peste mare si in cele din urma borsul fiert separat.Se mai lasa aproximativ 10 minute pe foc si inainte de a acoperi oala se presara leustean si patrunjel.Se potriveste de sare si se drege cu ou batut.Pentru a avea un gust cu totul deosebit,se poate adauga,alaturi de zarzavat,si un mar.Unii spun ca acesta ar fi...marele secret al unui bors pescaresc rafinat.Borsul se poate face si din alte specii de peste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise