Bors pescaresc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame crap sau salau
  • 800 grame de obleti sau ghiborti
  • zarzavat
  • condimente
  • sare
  • bors
  • leustean
  • patrunjel
  • un ou
  • un mar

Mod de preparare

Se aleg cele mai aratoase bucati de peste mare, crap sau salau.Pe langa acestea sunt musai si cele 800 grame de peste mic. Pestele se curata si se spala,iar cel mare se taie in bucati si se aseaza pe o farfurie.Pestele mai mic se pune la fiert impreuna cu condimentele.Cand este foarte bine fiert se trece prin sita,iar zeama ramasa se pune la fiert cu zarzavatul.Iarasi se strecoara si se pun in continuare la fiert bucatile de peste mare si in cele din urma borsul fiert separat.Se mai lasa aproximativ 10 minute pe foc si inainte de a acoperi oala se presara leustean si patrunjel.Se potriveste de sare si se drege cu ou batut.Pentru a avea un gust cu totul deosebit,se poate adauga,alaturi de zarzavat,si un mar.Unii spun ca acesta ar fi...marele secret al unui bors pescaresc rafinat.Borsul se poate face si din alte specii de peste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise