Bors ucrainesc

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g.costita de vita
  • 100g. slanina
  • 1 ciapa medie
  • 2 morcovi medii
  • 1 sfecla rosie mare
  • 200g.varza
  • 2 cartofi medii
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de smintina pentru decorare

Mod de preparare

Slanina o maruntim si o punem la prajit cind vedeti ca sa topit prajim in ea ciapa tocata marunt si un morcov dat prin razatoare. Intre timp gatim bulionul intr-o cratita punem apa cu costita la fiert aveti grija sa scoateti spupa de la carne la fierbere ca sa nu iasa borsul tulbure!!!

Cit timp se va pregati prajitura si va fierbe bulionul taiem varza in fisii lungi iar sfecla rosie si un morcov le dam prin razatoare.

Curatim cartofii si ii taiem in cuburi.

Cind carnea va fi aproape gata rasturnam prajitura apoi varza, morcovul,cartofii si sfecla rosie.Lasam sa dea in clocot, adaugam si catelul de usturoi dat prin razatoare, sarea si piperul dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic timp de 40min.

Asezam in farfurie si adaugam lingura de smintina.....

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise