Brioşe cu dovleac

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 150 g piure de dovleac fiert
  • - 2 oua mari
  • - 120 ml iaurt
  • - 120 ml ulei
  • - 1 lingurita esenta de vanilie
  • - 100 g faina
  • - 30 g fulgi de cereale cu ciocolata
  • - 150 g zahar
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 libgurita bicarbonat de sodiu
  • - 1/2 lingurita scortisoara
  • - putina sare
  • - sirop de artar

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie

In alt castron amestecati ingredientele solide, faina, cerealele maruntite (nu trebuie sa fie foarte fin zdrobite), zaharul, praful de copt si bicarbonatul, praful de scortisoara si sarea.

Peste ingredientele solide amestecate, se adauga ingredientele lichide, amestecand bine compozitia... obtinandu-se un aluat mai moale care se pune cu lingura in cupele speciale de briose, cate doua linguri pentru fiecare cupa.

Tava cu briose se pune in cuptorul incalzit, unde se lasa la copt pentru 20 - 25 minute sau, stiti voi, proba cu scobitoarea. Se scot briosele pe un grilaj si dupa ce se racoresc se toarna deasupra sirop de artar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise