Briosa cu ciocolata si migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 gr unt
  • 220 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 100 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 50 gr migdale sau samburi de caise
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-un vas mic se amesteca smantana cu laptele si se pun la foc mic, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Separat se topeste untul. Se lasa sa se raceasca.

Se amesteca ouale cu sarea, se adauga zaharul, untul topit , amestecul de smantana, ciocolata si lapte. Se incorporeaza apoi faina si migdalele maruntite. Se adauga o fiola de esenta de rom.

Se tapeteaza o forma de briosa mare cu hartie de copt si se toarna amestecul in forma. Se poate folosi si o forma de chec.

Se coace 15 min la 160°C, iar apoi 30 de min la 160°C.

Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt, daca e inca moale se mai lasa cateva minute.

Se serveste rece.

Pentru mai multa savoare a prajiturii se adauga unt sarat in loc de unt dulce. Acesta accentueaza gustul de ciocolata.

Aceasta prajitura e ideala cu cafea sau ceai la micul dejun sau la ora la care serviti cafeaua.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise