Briose cu banane si afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 cani faina
  • -1/3 cana zahar brun
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -2 lingurite praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat
  • -1 ½ cana banane zdrobite
  • -4 albusuri de oua
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1 cana afine proaspete

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se ung 12 tavite pentru briose cu unt.

Intr-un bol mare se amesteca faina cu zaharul brun, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un alt bol se amesteca bananele cu albusurile de oua si esenta de vanilie.

Se adauga amestecul de banane peste cel de faina si se amesteca pana devine omogen. Se adauga afinele. Se pune apoi amestecul in tavitele pentru briose.

Se dau la cuptor pentru 16 minute. Se introduce o scobitoare in mijlocul briosei, iar daca aceasta nu are aluat pe suprafata briosele sunt gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise