Briose cu ciocolata - fara gluten

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 3 ouă
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr făină gluten free
  • un praf de copt
  • esentă vanilie
  • o cescuță cu cafea neagră fierbinte(80ml)
  • Pt. topping:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 80 ml frisca lichida
  • 50 gr unt la temp. camerei
  • esență vanilie

Mod de preparare

De multa vreme nu am mai postat ceva si imi cer scuze pentru lucru asta...dar astazi mi-am propus sa va impartasesc si voua reteta acestor minuni pe care le-am facut special pentru ziua unei prietene dragi care a implinit minunata virsta de 50 de ani.

Incepem cu ganache-ul de ciocolata pentru că e nevoie de ceva timp să se răceasca. Asadar, punem pe abur frisca lichidă impreună cu ciocolata topită si cind s-a incălzit frisca destul cit să topească ciocolata dăm de pe foc, lăsăm cam 5 minute si apoi amestecăm cu ajutorul unei spatule pina se incorporează perfect totul și lăsăm să se răcească complet.

Mixam untul cu zaharul, apoi adaugăm pe rind ouăle după care punem faina care a fost cernută in prealabil cu cacaoa si praful de copt. La urmă punem cescuța cu cafea. E bine sa nu o puneți toată deodata pentru că făina influentează consistența compoziției si e posibil sa fie nevoie de mai puțin...:)

Pregatim formele de briose si cu ajutorul unei lingure le umplem cam 3/4 sferturi. Le coacem aproximativ 20 minute la 180”C. Nu uitați să faceti testul cu scobitoarea...

Cit timp se răcesc brioșele, numai bine avem timp să terminam topping-ul...Așadar mixam untul foarte bine pină devine spumos si apoi adăugam rind pe rind cite o lingură din ganache-ul de ciocolată. Adăugăm esența de vanilie si gataaa..topping-ul e pregătit pentru minunile noastre.

Cu ajutorul unui sprit, ornăm fiecare prajiturică cu un moț consistent de ganache. Eu am ales să le ornez cu minunata cifra 50 făcută din fondant cu citeva zile inainte, asta ca să fiu in trend cu sărbătoarea..normal....si cu citeva floricele făcute tot din fondant.

Sunt extrem de aromate si ciocolatoase.

Ei, ce ziceți? V-am convins?

Spor, dragii mei și toate gindurile de bine le trimit către voi...:*

Mai multe poze si detalii gasiti pe blogul personal http://bakedtreats.wordpress.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise