Briose cu portocala si morcov

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75g unt topit
  • sucul si coaja a 2 portocale
  • 1 ou
  • 1 morcov de marime medie ras
  • 300g faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 100g zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate intr-un castron mare (faina, zahar, praf copt, scortioara, praf sare)

Intr-un alt vas se bate oul, apoi se adauga restul ingredientelor ude (untul topit, coaja si sucul de portocala si morcovul).

Se amesteca cele doua compozitii pana rezulta un aluat lipicios. Se pune in formele pt briose si se da la cuptor cam 20-25 min.

*eu am pus compozitia in tava de cozonac si pe deasupra am pus miez de seminte de floarea soarelui

*sunt perfecte pt cei care iau micul dejun pe fuga si contin cam 180cal/briosa

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise