Briose dospite

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 1 ou
  • * 30 ml ulei
  • * 20 g zahar
  • * 250 g faina
  • * 1 lingurita drojdie uscata
  • * 200 ml lapte
  • * Pentru sirop:
  • * 100 g zahar
  • * 200 ml apa
  • * esenta de rom
  • * Pentru umplutura:
  • * 250 ml frisca lichida

Mod de preparare

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam.

Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 minute.

Intre timp preparam siropul:

Zaharul il caramelizam, apoi il \"stingem\" cu apa rece. Lasam la racit, pana se topeste caramelul, apoi punem si esenta de rom.

Insiropam brisosele, le taiem pe jumatate si le umplem cu muuuulta frisca. :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise