Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg dovlecei,
  • 1 ceapa (50 g),
  • 1 ardei iute rosu,
  • 100 g piept de pui sau de curcan taiat fasii subtiri,
  • 1 lingura ulei,
  • sare,
  • piper,
  • 400 g bucatini (spaghete scurte),
  • 2 oua,
  • 60 g cascaval ras,
  • 1 legatura busuioc (tocat).
  • Pentru sos: 150 g unt,
  • 2-3 galbenusuri,
  • zeama de la o lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • 1/4 l apa,
  • 1/8 l lapte.

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se indeparteaza capetele si pe urma se taie felii subtiri. Ceapa curatata se taie cubulete, iar ardeiul iute - fara seminte si nervuri - se toaca marunt. Fasiile de piept de pui se taie bucatele si se prajesc in uleiul incins, pana ce devin crocante. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.

Se prajesc si dovleceii - circa 5 minute - in grasimea incinsa, intorcandu-i pe ambele parti. Se adauga ceapa si ardeiul iute tocat, se rumenesc si ele circa 3 minute, se sareaza si se pipereaza.

Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare si se bat usor ouale intr-o farfurie adanca.

Se prepara sosul: se topeste untul pe baia de apa, se adauga galbenusurile amestecand mereu, apoi sarea, piperul si zeama de lamaie turnata picatura cu picatura. Se bate sosul cu telul, pana ce incepe sa se ingroase, se incorporeaza apa si laptele si se mai lasa sa se incinga bine, fara sa fiarba.

Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte si se amesteca usor cu ouale batute, dupa care se toarna inapoi in sos si se incorporeaza cascavalul ras si dovleceii prajiti.

Se scurg spaghetele, se amesteca imediat cu sosul, cubuletele de piept de pui si busuiocul tocat si se servesc fierbinti.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise