Budincã de mere îmbãtate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr de stafide si 100 ml brandy sau rom
  • 4 mere Golden si sucul de la 1 lãmâie mare
  • 5 ouã si 150 gr zahãr
  • coaja rasã de la o lãmâie si 300 ml lapte
  • 200 ml smântânã pt. friscã
  • Bezea:
  • 4 albuse si 100 gr zahãr
  • Decor:
  • menta si jumãtate de mãr feliat
  • scortisoarã

Mod de preparare

Se pare cã vara sa instalat bine si nu vrea sã treacã pe la noi... acest desert îl pregãtesc în zilele mai reci, atunci când nu am de gând sã ies nicãieri...este rãsfãt pur:) dupã un prânz la fel de yummy:)) nu l-am fãcut de mult pânã mi-am amintit de el.

Pentru 6 persoane :

1) Într-un bol pune stafidele cu alcoolul.

Între timp spalã merele , decojeste-le si taiele cubulete ; stropeste-le cu sucul de lãmâie si pune într-o formã pentru cuptor.

Pune stafidele deasupra.

2) Separat amestecã ouãle cu zahãrul si coaja de lãmâie, adaugã laptele , smântâna si amestecã bine.

3) Toarnã preparatul peste mere si dã la gratinat la 180ºC circa de 40 min.

Scoate .

Bate albusele, adaugã zahãrul si bate bine.

Dispune albusele deasupra budinci, dacã vã place puteti face grãmãjoare cu lingura sau spritul.

Dã din nou la cuptor la 180ºC circa 20 min.

Decoreazã si serveste imediat.

Poftã bunã!

www.cozinhaderamona.blogspot.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise