Budinca de clatite

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte
  • oua
  • faina
  • branza
  • smantana
  • zahar.
  • mirodenii.

Mod de preparare

Se face un aluat de clatite , in ce cantitate doriti , se coc clatitele in tigaie , dupa care se face un amestec de branza , oua , zahar si mirodenii, cu care se umplu clatitele si se impaturesc in 4 , in forma de triunghi , apoi se pun intr o cratita sau tava rotunda , cu varful triunghiului spre centrul cratitei . Dupa ca ati completat un rand , treceti la urmatorul si puneti triunghiurile in asa fel , incat sa nu fie exact deasupra celor din stratul de dedesupt . Dupa ce ati umplut tava , faceti un amestec din smantana , oua si zahar , turnati deasupra clatiteler si dati la cuptor ptr aprox 3/4 ora, pana ce budinca se rumeneste .Nu am specificat cantitatile , deoarece le puteti aproxima dupa dorinta . In general , la 1 kg de branza , merg 6-7 oua si la 1/2 de smantana , 4-5 oua , iar zahar dupa gust .Dupa ce se raceste putin , se taie felii,si se serveste calda sau reincalzita la cuptorul cu microunde .Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise