Budinca de clatite cu branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * Pentru foile de clatite:
  • * 3 oua
  • * 100 g zahar
  • * 500 ml lapte
  • * 50 g unt
  • * 250 g faina
  • * Pentru umplutura de branza:
  • * 250g branza de vaci
  • * 100 g zahar
  • * 2 oua
  • * 2 linguri smantana
  • * esenta de rom

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru umplutura se mixeaza pana se obtine o crema fina.

Se amesteca faina cu laptele caldut,se adauga zaharul,galbenusurile,untul topit si putina sare.La sfarsit albusurile batute spuma.

Clatitele se coc numai pe o parte.Se unge cu unt o forma de tort,se presara cu pesmet si se aseaza prima foaie cu partea neprajita pe fund si se unge cu crema de branza,alternand pana se termina foile.

Ultima foaie se pune cu partea neprajita deasupra.Se unge cu unt si se da la cuptor pana se rumeneste.

Am taiat felii,le-am facut niste moturi din crema ganache de ciocolata

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise