Budinca de gris

Separam ouale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 90 g gris
  • 70 g zahar
  • 1 linguriță(e) ulei de cocos
  • 700 ml lapte de migdale
  • 2 linguri(ă) miere
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam si galbenusurile.

Incorporam grisul treptat cu ajutorul unei spatule.

Am uns tava folosita (cea din poza) cu ulei de cocos si am transferat compozitia in ea. O coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 25 minute

Inainte sa scoatem tava din cuptor pregatim siropul.

Incalzim laptele si adaugam mierea si esenta de vanilie.

Cand scoatem tava din cuptor turnam siropul fierbinte peste budinca si o lasam putin la racit.

O putem servi si cu dulceata. Este minunata.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise