Budinca de macaroane cu carne si sos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 600 g carne de vaci
  • 100 g suc de rosii
  • 100 ml ulei
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 200 g cascaval
  • 5 oua
  • 500 g macaroane
  • 200 g unt
  • 500 g sos bechamel
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati si se trece prin masina de tocat apoi se asaza intr-o tava cu ulei si se introduce la cuptor, adaugindu-se si condimentele. Se menţine la cuptor cca 30 minute. Se raceste si se trece din nou prin masina de tocat, apoi se adauga 2 oua batute spuma, sucul de rosii si se amesteca componentele verificind gustul. Macaroanele se fierb in apa clocotita cu sare, se spala in apa rece, se scurg, se amesteca cu 3 oua, brinza de vaci, 1/2 din cantitatea de cascaval si 1/2 din sosul bechamel. Se amesteca usor componentele si se asaza intr-o tava unsa cu unt, alternind un strat de macaroane, apoi unul cu carnea si iarasi macaroane. Se finiseaza suprafata, se adauga restul de sos si cascaval ras. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare, cca 30 minute. Cind este gata, se scoate si se portioneaza, servindu-se calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise