Budinca de orez

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceasca orez
  • un l lapte
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 4 mere
  • dulceata de visine
  • un plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 100 g unt

Mod de preparare

Fierb orezul, cu 150 g zahar si lapte,pana scade laptele. Asez o jumatate din orezul fiert intr-un vas uns cu unt, ornez cu felii de mar si fructe din dulceata. Asez al doilea strat de orez, tai bucatele de unt, peste orez. Ornez cu felii de mere si dulceata, peste care torn o compozitie obtinuta din oua, 50 g zahar, zahar vanilat, scortisoara. Dau la cuptor pentru 20 minute in cuptorul incins.Servim budinca imediat cat e calda

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise