Budinca de orez cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani apa sau lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • scortisoara
  • 1 kg mere
  • unt
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Se pune orezul la inmuiat in putina apa fierbinte. Se curata merele de coaja, se taie si se scot samburii.

Intr-un vas termoizolant uns cu unt se pune orezul scurs de apa, amestecat cu zahar si esenta de rom. Prin orez se pun cubulete de unt. Se toarna laptele (apa). Deasupra de pun feliile de mar si se presara cu scortisoara. Se pune la cuptor si se lasa pana ce orezul s-a fiert si s-a inchegat iar merele au prins o crusta aurie. Se poate servi calda sau rece.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise