budinca de orez cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 6 mere
  • dulceata de cirese
  • zahar vanilat
  • 1 litru lapte
  • 2 oua

Mod de preparare

Se fierbe orezul in lapte.

Merele se curate de coaja si se taie pe jumatate si se scoate mijlocul. Se pun la fiert ca sa se moaie.

Intr-o tava unsa cu unt se pune un strat de orez amestecat cu cele 2 oua, se aseaza merele in care s-a pus dulceata de cirese, se pune al doilea strat de orez si se da la cuptor pentru 20 -25 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise