Se spala bine prunele uscate in apa calduta. Dupa ce le lasam cateva minute in apa le fierbem in aceeasi apa in care s-au adaugat mirodeniile. orezul curatat si spalat se pune la fiert in apa in care s-au fiert prunele impreuna cu sarea. se fierbe la foc mic pana zeama scade aproape complet. Albusurile se bat spuma, se adauga doua linguri de miere si o lingurita zeama lamaie; se bat in continuare. Cand orezul este aproape rece, se amesteca cu untul, galbenusurile, prunele strecurate de zeama, faina si la urma spuma. Se unge o cratita cu margarina si se toarna \"aluatul\" rezultat in ea. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. Se serveste calda sau rece.
De la prune puteti sa scoateti samburi.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise