Budinca de paste cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr de unt
  • 450 gr de paste late
  • 6 oua mari
  • 450 smintina proaspata
  • 1 pahar de zahar
  • 350 gr de brinza grasa
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 3 mere mari acrisoare taiate cubulete.

Mod de preparare

Pregatim un pyrex ptr coptura si trebuie sa fie bine uns cu unt.Se fierbe pasta in apa cu sare pina este moale mai potrivit (al dente) ptr ca o si coacem.Lasam pastele sa se raceasca putin si amestecam cu unt si smantina si deasemeni brinza moale.Batem ouale aparte cu zahar putina sare si celelalte condimente si incorporam in compozitia de paste, la urma se adauga merele pe care le-am inmuiat putin intr-o tigaie cu putin unt si le-am lasat sa se raceasca.Se toarna compozitia in pyrex si se da la copt la 180 de grade(cuptorul incalzit dinainte)Este gata cind face o crusta aurie dar nu se usuca complect..Este bine de servit caldut si cu o portie de inghetata de vanilie alaturi.

Usor de facut si gustos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise